Oorkaarsen therapie

Boek uw afspraaktop-banner-home-oorkaarsen

Boek uw afspraak : 0468 23 59 39 (liefst sms)

Prijs : 45 € (+/- 45 min)  - incl drukpuntmassage, oor- en handmassage
Prijs voor kind : 30€ (max 30 min) (opgelet : niet onder 3 jaar, graag boekje voorzien om ondertussen voor te lezen, het kind moet stil kunnen liggen)

Studenten krijgen 5 € korting op vertoon van hun studentenkaart.
Annuleren kan tot 24 u op voorhand, indien u te laat annuleert, zijn wij genoodzaakt de behandeling aan te rekenen.Het is een eeuwenoude natuurgeneeswijze, die uit grote oude culturen stamt. Mayas, Indiërs, Chinezen, Amerikaanse Indianen, Syberische sjamanen en ook Egyptenaren gebruikten oorkaarsen bij hun spirituele en genezende rituelen. De Indianen gebruikten ze traditioneel in spirituele ceremoniën om mensen te verlichten en om hen te laten openstaan voor een hoger spiritueel niveau. In deze behandeling bestaat uit het gebruik van met de hand opgerolde strookjes linnen, gedrenkt in bijenwas en geneeskrachtige kruiden en/of etherische oliën. Deze worden in de gehoorgang ingebracht en branden stilletjes op.

Oorkaarsen en hun kwaliteiten.
Oorkaarsen bereiken de echte kern van onze fysieke realiteit. Oorkaarsen hebben een impact op de vorm die jouw persoonlijke realiteit creëert. Oorkaarsen zijn even eerlijk als de Universele Waarheid, waar ze mee verbonden zijn door de deugd van de vlam die ze aan hun uiteinde meedragen. Oorkaarsen behandelen het onevenwicht in je energetisch systeem. 
Het branden van oorkaarsen zet een zuiveringsproces op gang en zorgt in eerste instantie voor een lymfedrainage van de hoofdholtes inclusief de hersenholte. Verdere behandelingen draineren geleidelijk het lymfatisch systeem van het gehele lichaam. De inhoud van de opgebrande kaars kan uit vet en/of poeder bestaan. Dit is een manifestatie van het energetisch systeem van de persoon en geen substantie die uit het oor vrijkomt via het zogenaamde schoorsteeneffect. Van schoorsteeneffect is geen sprake. Het is zeer belangrijk om na de behandeling veel levend water en/of alkalische water te drinken om de vrijgekomen afvalstoffen voldoende af te voeren.

Wat zijn de positieve effecten van oorkaarsentherapie?

- losmaken en verwijderen van oorsmeer (pijnloos alternatief voor het uitspuiten van het oor)
- frequente ontstekingen in, of irritaties van keel-, neus-, voorhoofd- en bijholten
- oordruk ('dichtslaan' van het oor), oorpijn (mits akkoord van de arts), verstopping
- keelpijn, beginnende verkoudheid, griep
- verminderde lokale doorbloeding en stofwisseling
- overmatige prikkelbaarheid
- hyperactiviteit, stress-symptomen
- nervositeit, slapeloosheid, snurken
- doofheid, oorsuizing, oorruisen (tinnitus)
- hoofdpijn, migraine, sinusitis, rhinitis, ontstoken amandelen
- vermoeidheid, wintermoeheid
- tandpijn
- slijmproblemen
- eczeem in de gehoorgang
- positieve invloed op toxische aandoeningen zoals CVS, astma, Ziekte van Meunière


Belangrijk: oorkaarsen mogen niet bij epilepsiepatiënten gebruikt worden, zonder advies van de therapeut/ of dokter.

Wanneer helpt een oorkaarsenbehandeling?

Bent u overwerkt, hebt u een hoofd “vol” Stress? Hebt u last van slapeloosheid, snurken, stress, angsten, depressiviteit, prikkelbaarheid of hyperactiviteit dan is deze uitgebreide weldadige behandeling dé oplossing voor u! 
Oorkaarsen zorgen voor de drukregulatie in het oor en de bijholten, waardoor het ook ten zeerste aan te bevelen is voor duikers! Andere zeer goed te behandelen aandoeningen zijn: sinusitis, verminderd gehoorvermogen, migraine, oorsuizingen, evenwichtsstoornissen, oorpijn, oortinteling, eczeem in de gehoorgang, verkoudheid, ontstoken amandelen; problemen met luchtwegen, ook astma en ….. nog een heleboel meer! Een oorkaarsenbehandeling is ontspannend, maar vooral algemeen heilzaam. Oorkaarsen zijn zeer bruikbaar in combinatie met andere behandelingen: Bachbloesems, kristalenergie, Reiki…
Ook bij auto-immuunziekten hebben oorkaarsen een zeer grote impact. Om het systeem te ondersteunen in zijn strijd tegen de verwoesting die de auto-immuunziekten veroorzaken, is veel energie nodig. Oorkaarsen leveren extra energie aan je lichaam. De energie van de hitte op het boveneinde van de brandende kaars wordt naar het lichaam getransporteerd via de spiraalsgewijze neerdalende rook in de holte van de kaars. Rond het oor wordt deze energie in het lichaam opgenomen via enkele belangrijke meridiaanpunten vanwaar ze verder reist naar de belangrijkste organen en systemen van het lichaam. Daar wordt de energie beschikbaar voor de individuele cellen.

Verklaring van de effecten van oorkaarsen.
Verklaring van de waargenomen effecten, zoals ontspanning, bevrijding van verstopte neus en oren, verlichten hoofddruk en luchtwegen, versterking van het immuunsysteem, is niet zo eenvoudig als men in de westerse cultuur aanneemt. Simpele testen en waarnemingen tonen al vlug aan dat er meer achter oorkaarsen steekt dan we vermoeden.
Zuivering en versterking van het immuunsysteem vraagt extra energie. Deze energie kan geleverd worden door oorkaarsen. Ze mobiliseren het volledige immuunsysteem, verhogen de lymfedrainage, waardoor er beter kan gezuiverd worden en ze hebben ook invloed op gemoedsverandering.
De inhoud van de opgebrande kaars kan uit vet en/of poeder bestaan. Dit is een manifestatie van het energetisch systeem van de persoon en geen substantie die uit het oor vrijkomt via het zogenaamde schoorsteeneffect.

Esoterische werking.
Het reinigende vuur verwijdert de negatieve vibraties en harmoniseert de energetische status. Oorkaarsen hebben een energetische werking op de vier elementen in en ronddom ons lichaam Ze hebben ook een bijzondere werking op het chakrasysteem en op onze aura. Al zou je het op het eerste gezicht niet zeggen …